Kontaktne leće

Mnoge osobe s utvrđenom dioptrijom ne vole nositi naočale, ili im one iz brojnih razloga nisu praktične za korištenje. U tom slučaju, za korekciju kratkovidnosti, dalekovidnosti i astigmatizma koriste se kontaktne leće.

Vrste leća

S obzirom na materijal izrade razlikujemo meke, polutvrde i tvrde.
Osim toga, razlikuju se i sukladno vremenu kojem su namijenjene za nošenje pa se na tržištu mogu naći dnevne, mjesečne, tromjesečne, ili šestomjesečne.
Kada je u pitanju dizajn, za korekciju kratkovidnosti i dalekovidnosti koriste se sferne leće, dok se za ispravljanje astigmatizma upotrebljavaju torične.
Uz to, korekciji problema prezbiopije namijenjene su bifokalne i multifokalne leće.

Lens_thin_smooth_300

Kako bi utvrdili koje će biti najpogodnije za nošenje i jesu li, s obzirom na stanje oka i vrstu problema s vidom uopće preporučljive, prije kupovine neophodno je obaviti pregled vida i konzultirati se sa stručnjakom.

 

Nošenje i održavanje

Nošenje i održavanje kontaktnih leća danas je jednostavno, no ipak iziskuje više pažnje i vremena od nošenja dioptrijskih naočala, dok posebnu pažnju valja posvetiti higijeni. Dobru preporuku i korisne savjete po tom pitanju mogu pružiti isključivo školovani stručnjaci.
Optika Šarić u ponudi ima širok izbor kontaktnih leća renomiranih proizvođača, a na raspolaganju je i naše stručno osoblje koje će vam rado pomoći prilikom odabira leća i uputiti vas u njihovo korištenje i održavanje.